Wat is nou eigenlijk Boerengeluk?

Boerengeluk is het resultaat van een seizoen hard werken in de wijngaard. Om een fles wijn te kunnen produceren, snoeien we in december onze druivenstokken. Vervolgens worden de draaglatten gebogen en vastgezet. Daarna worden de uitlopende druivenstokken vertroeteld vanaf mei tot en met september. Dan volgt er een oogst en maken we in onze wijnkelder onze wijnen. Als deze wijnen eenmaal in de fles gaan is dat voor ons de kroon op het harde werken.

Boerengeluk is dus het resultaat van hard werken, maar behalve hard werken zijn we ook afhankelijk van de weersomstandigheden en de natuur. Boerengeluk zit ‘m ook in kleine dingen. Genieten van de eenvoud van het leven op het Franse platteland. Een veld vol madeliefjes, een mand vers geplukte pruimen van eigen bomen, de zon die opkomt,  een pot zelfgemaakte jam, vers stokbrood of gewoon de kat die in de zon ligt te spinnen. Al deze dingen zijn ook Boerengeluk. Precies daarom hebben we gekozen voor een eenvoudige, gulle literfles zonder capsule, eenvoudig etiket en vooral geen opsmuk. Zo is de prijs die u betaald voor een fles Boerengeluk vooral voor de inhoud van de fles. Een fles puur geluk. U koopt ‘m rechtstreeks van de boer en er zit lekker een glaasje meer in de fles.

Waar wordt Boerengeluk van gemaakt?

In onze wijngaard hebben we diverse druivenrassen waaronder merlot, sauvignon blanc, semillion en cabernet franc. Hiervan maken we met respect voor de natuur onze wijnen voor Boerengeluk. We bewerken het land zoveel mogelijk mechanisch en handmatig zodat we in onze wijngaard geen pesticiden en insecticiden hoeven te gebruiken. Ook gebruiken we bij het bereiden van onze wijnen zo min mogelijk zwavel. Zwavel wordt aan de wijn toegevoegd zodat we deze kunnen bewaren. Onze wijn bestaat dus uit puur druivensap en een heel klein beetje zwavel en verder helemaal niets.

Boerengeluk rood

Boerengeluk rood wordt gemaakt van Merlot druiven. Merlot is een vroegrijp druivenras, het geeft diep donkerrood sap met smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en kersen. We geven Boerengeluk rood een lichte houtrijping mee, dit zorgt voor subtiele vanilletonen en mooie stevige tannines.

 

Boerengeluk rood is lekker bij:

Een goed stukje vlees van de bbq of verwerkt in een stoofpotje. Maar Boerengeluk kan ook heel goed bij de stamppot, een stoere (boeren)kaasplank of gewoon bij een verjaardagsfeestje. En dan is het extra handig dat er een glaasje meer in de fles zit.

Boerengeluk rosé

Boerengeluk rosé wordt ook gemaakt van vooral Merlot druiven. Dit geeft een heerlijke rosé geurend naar aardbeien met een kleur van granaatappel. Frisdroog en aangenaam zacht.

Boerengeluk rosé is lekker bij:

Kruidige gerechten, tapas, maar ook een bij een tonijnsalade of gewoon lekker in het zonnetje op uw terras.

Boerengeluk wit

Boerengeluk wit maken we van vooral Semillion druiven. Dit zijn mooie volle druiventrossen met dikke druiven die veel sap geven. De wijn ruikt naar rijp geel fruit en smaakt fris droog.

Boerengeluk wit is lekker bij:

Bij een geitenkaas salade, visgerechten en aspèrges. Maar probeer Boerengeluk wit ook gerust bij een kaasfondue of gewoon in de zon.

Boerengeluk licht zoet

Lichtzoete witte wijn in een stoere literfles. De wijn is gemaakt op onze boerderij van sauvignon druiven. Dit druivenras geeft mooie dikke druiven vol sap, geurend naar peer en pas gemaaid gras. Een fijn stukje vakwerk waarbij de boer z’n beste beentje voor heeft gezet. Geniet ervan in de zon, met je vrienden. Wel gekoeld serveren.